четверг, 7 мая 2020 г.

Завдання на 7 травня


7 травня


Українська мова

Повторення вивченого про текст.

Збірник завдань – с. 52-54, виконати завдання 1-8.


Математика

Письмове ділення багатоцифрового числа на двоцифрове число, коли в записі частки є нулі. Задачі на встановлення залежності між швидкістю, часом і шляхом.

Збірник завдань – с. 13-14, завдання 1-7


Основи здоров’я

Виконання проекту: «Відомі параолімпійці»

   Паралімпійські (параолімпійські) ігри — міжнародні спортивні змагання для людей з інвалідністю. Традиційно проводяться після Олімпійських ігор, а починаючи з 1992 — на тих же аренах, що й Олімпійські ігри. 2001 року ця практика закріплена угодою між МОК і Міжнародним паралімпійським комітетом (МПК). Літні Паралімпійські ігри проводяться з 1960 року, а зимові Паралімпійські ігри — з 1976 року.
   Виникнення видів спорту, в яких можуть брати участь люди з інвалідністю, пов'язують з ім'ям англійського нейрохірурга Людвіга Гутмана, який, долаючи вікові стереотипи по відношенню до людей з фізичними порушеннями, увів спорт у процес реабілітації пацієнтів з ушкодженнями спинного мозку. Він на практиці довів, що спорт для людей з інвалідністю створює умови для успішної життєдіяльності, відновлює психічну рівновагу, дозволяє повернутися до повноцінного життя. З 1948 року за його ініціативою серед людей на колясках щорічно проводяться Стоук-Мандевільські ігри (за назвою міста Стоук-Мандевіль, де розташований реабілітаційний центр).
  Паралімпійський рух в Україні почав розвиватись 1989 року, коли в країні створено перші фізкультурно-спортивні та оздоровчі клуби людей з інвалідністю. Пізніше на їх основі сформувались 4 національні федерації спорту людей із порушеннями опорно-рухового апарату, порушеннями зору, слуху та інтелекту.


За бажанням підготуйте повідомлення про українського паралімпійця.

Комментариев нет:

Отправить комментарий